Det här är en syster till Slainthe

I väntan på att det gamla magazinet Slainthe vaknar upp ur sin törnrosasömn kommer jag att publicera sådant som var tänkt för magazinet Slainthe här.

Adressen till den för tillfället vilande Slainthe är :
http://xroad.co.uk/Slainthe.htm
Här kan du läsa alla de tidigare härliga utgivningarna.

Om Quantum of Solace

QS är en oberoende nättidning.
Vi tillämpar pressetiska regler.
Redaktör och ansvarig utgivare: Kay Uggla, kay.uggla@yahoo.com
Här välkomnas gärna artiklar skrivna av andra skribenter.

2009-09-24

Fest i skidparadiset Kakiska

Kultur och festkväll på skidhotellet.

Boksläpp och fest!



Kultur-, Skid- och Rezzparty i Nakiska!
I kväll, torsdag, 24 september, kl 22:00 (1 pm PDT) till efter midnatt!


Här är adressen: http://slurl.com/secondlife/Nakiska%20/201/66/125/

Nakiska Ski Club är bland de äldsta av skidorterna i Second Life. Ett riktigt skidparadis för oss skidälskare. Vad sägs om häftig skidåkning på proffsiga skidor och sedan en härlig avkopplande afterski med dina skidvänner. Bättre kan det inte bli!


En av grundarna, Esse Bellman, kan se tillbaka på tre mycket händelserika år när hon idag firar sin rezz-dag tillsammans med sina vänner. Esse har upplevt såväl ballongfärder som exotiska bergsmiljöer och även undervattensexpeditioner. Som affärskvinna har hon haft stor framgång och under en period levt på att sälja sina egendesignade skidor. Även i nöjesvärlden har hon synts frekvent och hon har flera vänner i Second Lifes modebransch.


Hon har även en poetisk ådra som hon komer att visa på festen. Då sägs det att hon kommer att presentera sin bok om livet i SL. Vi på tidningen som taghit del av ett förhandsexemplar ser med spänning fram mot denna unika händelsehändelse i SL. Förläggare skynda att fynda!


Esse tar emot i skidhotellets entré

Idag är Esse mer tillbakadragen men älskar sin värld och sina vänner och vill gärna se så många som möjligt på det rezz-party hon har idag.
Speciellt välkomna är förstås alla svenskar i Second Life!

2009-09-23

Tommie Scorpio en ny men erfaren artist i SL

Tommie Scorpio är ett namn att minnas. Han fick alla gästerna att jubla vid kräftskivan nyligen på Solace Island. Hans utstrålning och lediga framförande var helt övertygande. Han kommer att bli en efterlängtad artist i hela SL. Tommie visade att han är en erfaren artist med en härlig röst och bred repertoar. Men vem är då denne härlige artist?

Några dagar efter kräftskivan fångade QSs reporter upp Tommie för en intervju på den indiebar där han brukar spela. För intervjun sliter honom från ett parti dart. Det visar sig att han är tämligen ny här i SL. Sedan sin rezzdag i juni i år har han hunnit aklimatisera sig mycket väl i SL. Har bosatt sig och fått nära vänner från Australien och redan gjort ett antal gig.

Tommie är en härligt öppen och ödmjuk människa, som det är lätt att få kontakt med.

Hur hamnade du här i SL?
-"Jag gick med i sl sedan jag hört på radio om svensken Bara Jonson som får skivkontrakt genom att spela i sl. Och tänkte att det kunde vara ett bra sätt att få spela och sprida min musik. Jag har länge spelat i olika band osv så musik har alltid funnits med i mitt liv," Berättar Tommie.
Inga kända band, men alltifrån gymnasiet har jag spelat i band. Och n
u spelar jag i ett band som heter Noice Makers, och de är rätt etablerade här i Västerbotten i alla fall.Jag har en länk till bandet i min SL profil:
I det bandet spelar jag bas."Vad spelar ni för musik? -"Ja sångaren kallar det för glesbygdsrock."Säger Tommie med ett skratt.
"Eftersom stommen i bandet kommer från Tärnaby så känns det nog så."

Tommie live i RL

Vad gör du mer i ditt liv?
"Musik är mitt liv eftersom jag jobbar som musiklärare och äv
en har det som hobby. Jag och dirigerar två körer." "Då är du ju proffs! Det märktes klart när du hade ditt framträdande på Solace Island"

På vilket stadium undervisar du?
-"På högstadiet i musikskolan i elgitarr och elbas."

Vad gillar du bäst som lärare?
-"Det är utan tvekan kontakten med ungdomar, och speciellt att försöka få ungdomar som har det svårt att få ett intresse för musik att på sätt få uttryck för sina känslor." -"Går det bra?" -"Ja det tycker jag. Men jag har inte heltid och det kan man ju klaga på men många är utan jobb så jag är glad att jag har ett jobb."


Har du haft många uppdrag här?
-"Jag har bara spelat i sl ett par veckor så jag jobbar fortfarande på att få gig. Hade min första spelning i början av augusti i år har redan två gig bokade nästa vecka."


Sjunger du helst på svenska eller på engelska?
-"Helst på engelska eftersom det är det språk jag skriver mina egna låtar på. Jag sjunger gärna andras låtar på svenska, som exempelvis Lars Winnerbäck, men själv har jag svårt att skriva på svenska. Sen jag började i SL har jag bara haft publik och ställen som mest ägs av utlänningar Och jag tror att det är enklast att nå folk genom att sjunga på engelska."

Vilken sorts musik skriver du själv?
-"Jag skriver musik i britpop/ indie genren, eftersom det var den musiken jag lyssnade på so
m tonåring och som jag fortfarande har som favoritmusikstil. Men jag lyssnar egentligen på allt om låten är bra. Men indie/britpop är mitt hem stilmässigt."

Det kändes så vant och du hanterade publiken så ledigt och naturligt när du framträdde hos oss.
-"Jo jag har ju mycket erfarenhet från RL, så jag har lite kunskap om hur man ska lägga upp ett gig, låtordning och så vidare. Så jag har lärt mig mycket också av andra artister i SL och lyssnat på hur de hanterar publiken."

Vilka är dina mål här i SL?
-"Ja du..." Säger Tommi och tänker till lite innan han fortsätter.
-"Jag vill sprida min musik, få folk att bli glada. Men i långa loppet hoppas jag så klart att det ska leda till att mitt spelande i SL leder till framgång
även i RL. Blir jag etablerad kanske jag kan plocka ut pengar ur SL också." Skrattar Tommie. SL handlar för mig om att ha kul och träffa folk. Om det sedan leder till sådan framgång att det spiller över till RL ser jag bara som positivt. Som alla låtskrivare drömmer jag om att kunna leva på att spela, sjunga och skriva musik. Förhoppningsvis kan mina spelningar här leda till spelningar i RL.
Och vad jag tycker är speciellt kul med SL är att människor från hela världen lätt kan komma och höra min musik."


Tommie har sitt nästa gig här: http://slurl.com/secondlife/Club%20Atlantic/127/108/21/
Det är på Kickin´ - 26 september kl 10 AM eller kl 19:00 svensk tid.
Det blir säkert en häftig fest. Vi ses där!

/Kay Uggla


2009-09-17

Lady och Lufsen?

QSs reporter träffade i dag på morgonen ett härligt glatt och lyckligt par som sött delade på en kopp nykokt kaffe hos Annabella medan kaféägarinnan själv visade upp sig i sin nya servitrisdress och glatt konverserade alla.

blanche och aake satt och fnissade lite för sig själva och petade i den orörda pytten som AnnBella slängt fram åt morgonens första gäster. Stämningen runt de två var liksom lite fin och rar och ganska så lik Lady och Lufsen.QSs reporter vågade sig på en försiktig undran om hur det kunde vara och om det inte var så som det såg ut att vara?
"Jo," kom det fnittrande och glatt från dom båda samtidigt.
"Det är nog så att vi tycker mycket om varandra." Sa blance medan aake viskade ömheter i hennes öra. "Han är så tokig!"
Sedan försvann dom fnittrande ut i kaféparken och QSs reporter tog diskret ett par härliga bilder som säger mer än tusen ord i sån'a här ljuvliga stunder när det just har sagt klick.
"Man vet när det är rätt! Det bara känns så! " sa aake och gav sin kära blanche en varm kyss.
"Vi har bara känt varandra en vecka på riktigt,"mumlar blanche lyckligt mellan kyssarna.

QS vill önska de båda den allra bästa lycka! För det är ju sån't här som alltid värmer alla hjärtan.


Kaféägarinnan och QS reporter smög nöjda och glada iväg och lämnade de båda ensamma i kaféparken.
/Kay

2009-09-09

En fantastisk årsfest på Solace Island

Alla var där!

Och visst var det tidernas kräftskiva!
Allsång till nubbarna i SL! Det funkade faktiskt via chatt!
Tommie Scorpio ledde sången och sjöng en skön mix av låtar live .
Vår vicevärd Smithers "smällde av"! Och himlen över Kandis brygga fylldes av ljus.
Vår charmerande och sköna DJ, PirateJenny Whybrow, serverade en häftig musik som fick oss alla att jublande virvla runt till långt efter midnatt.

Här härjar en griefer. Han sprider eld som krachar simen.
Se upp för Emelian Curtiss, som blev banlyst av simägaren för dådet.


Enligt säkra uppgifter njöt minst 73 personer festen på Solace Island under natten.
Ja vi var så många och festen så livlig med eldkastande gäster så att simen krachade för en kort stund. Klart att några fick logga om under sådana omständigheter. Men vad gjorde det.

I ett hörn bakom scenen kunde de kämpaglada på stridshumör låta adrenalinet rinna av i gyttjepölen där ett antal envigar avgjordes. Flera unga testosteronstinna killar åkte på dingel mot de söta damer de utmanade. Girl power! QS reporter avslöjar inte vilka som vältrade sig av vällust och kämpaglöd i leran. Men hon såg en kille som besegrade sin dam som dock såg ut att inte ta så illa vid sig.

Det var mycket glädjande att se så många nya ansikten på Solace Island från svenskkollonin. Tillströmningen av nya landsmän känns bra för ett fortsatt glatt liv i svenskbygderna.

Lensi Hax hade festens vackraste klänning.

Men häftigaste dress hade kvällens värdinna! Med bockfot och horn och i extas, var hon sensuellt skön i sin tranceliknande dans på bordet. QSs reporter vill framföra tidningens inofficiella pris för bästa dress. Det är ett svårt val för många hade verkligen lagt ner en hel del möda på sin utstyrsel.


Med en lätt huvudvärk efter alla snapsar släpper Qs reporter sin penna och spanar längtande i sin kalender efter nästa storfest i SLs svenskbygder.
Men först ett varmt tack till Kandi (Kandinsky Beaumount) som dragit det stora lasset för att få till nattens härliga fest.

/Kay Uggla

2009-09-08

Kräftskiva på Solace Island - 1 år

Kräftskiva på Solace Island
i kväll,
tisdag den 8:e september kl 21:00
http://slurl.com/secondlife/Solace%20Island/209/82/25
Kräftblot, hedniskt, backanal, vilt och vackert, rockigt och rusigt!

I lite över ett år har Solace Island haft sina inbyggare och det vill vi fira med en hejdundrande kräftskiva på Kandis brygga!

Vi kommer att försöka oss på allsång i SL!

Fyrverkeri!
Vår egen fyrverkerimästare smäller av allt han har kl 22:30!

Kandi ler när hon tänker på allt dricka som finns ombord på vikingaskeppet
som seglat tungt lastat från Tour Spoonhammer.


Där finns allt: kräftor, snapps och öl, allsång, musik, dans och gyttjebrottning för dem som blir lite modiga av drickat och en höstack för dom som vill bli böschiga på ryggen!

Aktar'e! vilket mjuk hö jag har här säger Kandi och ler finurligt

Vilt och vackert, rockigt och rusigt!

Allra först kommer Tommie Scorpio och spelar live och det är vi otroligt glada för.

Snapsvisor förstås! Tangentbords-allsång, en riktig utmaning för alla, !

Vår ständige medarbetare (och vice värd) Smithers Davieux smäller av raketer som vanligt på Solace's fester.

PirateJenny Whybrow dj:ar resten av kvällen.

En klassiker, gyttjebrottningen, finns på plats för alla om är sugna på kladdiga kramar!

Absolut ingen dresscode. Kom precis som du själv vill!

Men den som VILL klä sig hedniskt kan hitta sådant bl a här:
På festplatsen finns Tour Spoonhammers kollektion av vikingakläder från blotet 2007.

Happy Gurls
http://slurl.com/secondlife/Plywood/240/87/22

New !!Husky GFX!!
http://slurl.com/secondlife/Chinook/124/173/26

Birka - Viking Port
http://slurl.com/secondlife/Moonfall/65/71/22

Apture